Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ωδη στο φεγγαρι!!!

Καπου υπαρχει αυτο το μικρο, το μεγαλο, το ασπρο ,το απο κιμωλια φτιαγμενο.Μερικες φορες το πρωι δεν προλαβαινει να κρυφθει και το βλεπουμε μαζι με τον ανατελλοντα ηλιο να φιγουραρει φιλαρεσκα στον ουρανο.Το πως φευγουν τα αστερια μπροστα στο φεγγαρι ειναι γνωστο.Το πως μπαινει το φεγγαρι στο σπιτι και κρυβεται στο μπαουλο μαζι με τα ρουχα σου και στα αρωματιζει ειναι παλι γνωστο.
Μερικες φορες χαμογελα στα νερα και αλλαζει χρωματα και διαθεση.Την σκαλα κατεβαινει πηδωντας σαν μπαλακι και στο τελευταιο σκαλι σπαει σαν ροδι.
Φευγει για το δασος με το δισακι του και σμιγει με τα αλλα αγριμια.Αγρια τριανταφυλλα ο ισκιος του μυριζει.Παιδι το επαιρνα και κοιμομασταν μαζι στο στενο μου κρεβατι.
Οταν ειναι πανσλεληνος το αποφευγω.Προτιμω το καθημερινο φεγγαρι.Αυτο που βαζουν κοκκαλακι στα μαλλια τους τα κοριτσια.
Στην φυλακη οι εγκλειστοι το φανταζονται σιδερενια μπαλα να σπασει τους τοιχους και την βαρια πορτα.Στην ποιηση κανει οτι θελει και συνεχως μεταμορφωνεται.Γυαλινη σφαιρα φεξε μου να βρω τον δρομο του ερωτα μου ,να μαθω γραμματα του Θεου τα πραγματα.
Καπου χτυπανε τα κυματα ,καπου χτυπανε τα βηματα ,μπορει και στο φεγγαρι.
Απο την //Ποιητικη Αδεια// του Γιαννη Κοντου δημοσιευμενο στην εφημεριδα πριν πολλα πολλα χρονια.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Τραγουδαω για να πω Σ αγαπω.

Πολλες προσκλησεις αυτο τον καιρο.Η Mariel θελει να με κανει να πω με τραγουδι το σ αγαπω στο ετερον ημισυ.Δεν μπορω να της αρνηθω.Ομως ειμαι αρκετα φαλτσα ,ετσι εγω θα σιγομουρμουριζω τα λογια και οι μουσικοι ας αναλαβουν τους ρολους τους.
Λοιπον εχω αναψει κερακια .Ανοιχτα ολα τα παραθυρα για να μπαινει η μυρωδια της θαλασσας (Οταν αγαπας δεν υπαρχει περιπτωση να κρυωσεις).Το φεγγαρι εχει φροντισει να στειλει την λαμψη του ,η ορχηστρα πανω σε μια αορατη εξεδρα ,το πρασινο λικερακι σε δυο κρυσταλλινα ποτηρια και εγω με ολη μου την αγαπη του λεω.
//Υοu light the skies,up above me
A star ,so bright ,you blind me
Dont close your eyes
You and me we can ride on a star
we can rule the world
Yoy and me we can light up the sky
If you stay by my side//
Ενα κομματι απο το τραγουδι του συγκροτηματος //Take That// Rule the World.
Oμως επειδη δεν θελω να τελειωσει μονο με αυτο η βραδεια ,του λεω και μερικα λογια σαν και αυτα
//Μεσα στα μαλλια σου πεταω
τις στιγμες μου μεθαω
σ αγαπω και φευγω
Πανω στα δυο σου χερια λιωνω
Ενα στιχο σκοτωνω παρε με μαζι σου//
Απο το τραγουδι των// Μπλε// Φοβαμαι.
Τωρα νομιζω οτι θα ξερει ,οτι για παντα θα τον αγαπαω και οτι θα ειναι για μενα ενα πολυ ομορφο κομματι της ζωης μου.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Οι 7+7 λαθος κινησεις μου.

Τους βιβλιοφιλους τους κερασα σοκολατακια.Τωρα τον Axis Mundi και τον Thogia πρεπει να τους κερασω απο ενα ποτακι για να ειναι πιο ευπεπτα και οχι τοσο οδυνηρα τα ελαττωματα μου.
1) Ισχυρογνωμων .Ο αλλος παθαινει απο την επιμονη μου.Τον κανω να μενει παγωμενος στον χρονο.Βεβαια το καταλαβαινω οτι εχω αδικο.Ομως δεν ξερω τι με πιανει και επιμενω.
2)Φοβερα σπαταλη.Μπορω σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα να κανω φυλλο και φτερο τα χρηματα μου.Δεν εχω καλη διαχειρηση.Αγοραζω δωρα και πραγματακια για τους αλλους ακομα και οταν δεν ειναι η γιορτη τους η γενεθλια.Αν δω κατι και μου αρεσει ,αμεσως σκεφτομαι οτι αυτο ταιριαζει στον ταδε η την ταδε και το παιρνω.Για μενα κανενα βιβλιο ,καρτουλες και γενικα ψιλοπραγματα.Αν καποιος με εξυπηρετησει αμεσως νιωθω υποχρεωμενη.
3)Καθε φορα χανω τον προυπολογισμο γιατι πεφτω εξω με την απλοχερια μου.
4)Δεν ξερω ποτε ποσο κανει κατι που ψωνιζω απο τα καθημερινα.Πχ φρουτα ,λαχανικα ,τροφιμα κτλ κτλ.Δεν συγκρινω ποτε τις τιμες για να επιλεξω το φθηνοτερο μαγαζι .Παιρνω παντα ποσοτητες ,ειδικα στα φρουτα.
5)Λεω τα κατα συνθηκη ψεματα οταν ξερω οτι η αληθεια θα πληγωσει.
6)Χαριζω πολυ ευκολα τα πραγματα μου.Απο ρουχα, κοσμηματα μεχρι αντικειμενα του σπιτιου.Δεν εχω τιποτα περιτο.Αν σου αρεσει κατι ,αμεσως θα σου το δωσω η αν δεν γινεται θα σου το αγορασω.Φυσικα πολλες φορες εξαφανιζω και τα πραγματα των συγκατοικουντων οι οποιοι δεν συμφωνουν οπως καταλαβαινετε με αυτη μου την γαλαντομια .Εχομε ομηρικους καυγαδες.
7)Δεν ειμαι καλη νοικοκυρα.Δεν λεω παντα προσπαθω ,μαγειρευω ,καλω φιλους ,αλλα λιγη ακαταστασια και σκονη θα βρειτε.
8)Μιλαω δυνατα οταν θελω να σε πεισω οτι αυτο που λεω ειναι σωστο.
9)Μου αρεσουν τα σοκολατοειδη και γενικα τα γλυκα.Σε δειπνο οταν μας καλουν ,το μονο που σκεφτομαι ειναι αραγε τι γλυκο θα υπαρχει μετα;
Οσο για τις τυψεις ,κανω μετανοιες στο γυμναστηριο.
10)Μου αρεσει ο υπνος.Ειναι σκετη απολαυση.
11)Ημουν πολυ συντηρητικο ατομο.Εχασα πολλες ευκαιριες στην ζωη μου ,οπου αν ειχα αλλη συμπεριφορα και οχι να με τρωνε οι ενοχες θα ειχα βγει κερδισμενη.Τωρα ειναι λιγο καλυτερα.
12)Δεν οδηγω,δεν εχω κινητο,δεν ξερω απο τεχνολογια,δεν τρωω κρεας ,ψαρι και οτιδηποτε ζωντανο.Δεν μπορω να το αγορασω αλλα και ουτε να το μαγειρεψω.
13)Δεν επισκεφτομαι γιατρους.Χτυπα ξυλο δηλαδη.Ειμαι των εναλλακτικων και γενικα της υγιεινης διατροφης.Δεν φοβαμαι αν θα πεθανω.
14)Πολλες φορες προσπαθω να δινω συμβουλες στους αλλους.Μεγα λαθος.
Αυτα φιλοι μου ειναι τα ελαττωματα μου.Κατα τα αλλα ειμαι παιδι απο σπιτι,εχω καλους τροπους και δεν θα μετανοιωσετε που με εχετε στην παρεα σας.