Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Θλιμμενα ματια!!

Φιλοι μου θελω να σας προλαβω.Δειξτε λιγο σεβασμο στα καημενα τα αρνακια αυτες τις ημερες.
Αρνηθειτε να φατε και σκεφτειτε τα θλιμμενα ματια τους ,λιγο πριν το αδοξο τελος .
Θα μου πειτε τοσα ανθρωπινα θλιμμενα ματια μας κοιταζουν και εκλιπαρουν,για τα ματια των ζωων θα στεναχωρεθουμε;Ναι ,γιατι αν δεν αγαπας τα ζωα,δεν αγαπας και τους ανθρωπους.
Εξαλλου καποιος πρεπει να σκεφτει και γι αυτες τις ψυχες.
Ελπιζω να μην στεναχωρεσα το στομαχι σας.

24 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Είναι κι αυτό ένα από τα οξύμωρα στην φύση του ανθρώπου: Δεν είναι χορτοφάγος, γι'αυτό άλλωστε έχει και κυνόδοντες, ταυτόχρονα όμως διαθέτει και συναίσθημα, γι'αυτό δένεται με τα ζώα μερικές φορές πολύ έντονα.

zero είπε...

Μωρε εχεις απολυτο δικιο.
Οι ανθρωποι... οι καταστροφεις ολης της φυσης.

Kaveiros είπε...

Πως αληθεια θα ενιωθεο ανθρωπος αν ηταν στη θεση των αρνιων?

Ιφιγένεια είπε...

... ... xm ... ...
Καλημερα !

Caesar είπε...

Ομορφος τίτλος αγαπητό Likeraki και πόσο δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τη σκληρή παράδοση & κατανάλωση...
"Γενοκτονία χωρίς τελειωμό" ή αλλιώς H σιωπή των αμνών.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα καλό μου Λικεράκι...εγώ ποτέ δεν τρώω κρεατικά το Πάσχα.. και το τί δούλεμα έχω φάει από τους ηλίθιους και καράβλαχους συγγενείς δεν λέγεται..όμως που να ξέρουν αυτοί που είναι εντελώς αστοιχίωτοι ότι πρώτον έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η υπερβολική κατανάλωση κρέατος προκαλεί μακροχρόνια καρκίνο του εντέρου και του στομάχου;;και αυτά δεν είναι μπαρούφες που λέω από...πείσμα επειδή κάνω σαν μωρό και καλά και δεν θέλω να φάω κρέας όπως είπε μια πανιηλίθια και βλαχάρα συγγενής μας πριν χρόνια'...είναι ντοκουμέντα αποδεδειγμένα από τεράστιες έρευνες γιατρών και επιστημόνων.. και εκτός αυτού πολλοί επιστήμονες έχουν υποστιρίξει ότι το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου μοιάζει πάρα πολύ με αυτό των φυτοφάγων ζώων.. αλλά...τα ζώα οι άνθρωποι που θέλουν να ικανοποιήσουν τις πανάρχαιες κανιβαλιστικές τους ορμές και έξεις σκοτώνουν τα κακόμοιρα τα ζωάκια...και τα τρώνε σαν σύγχρονοι κανίβαλοι που είναι.. μιά φορά είδα στα παιδικά μου χρόνια να σφάζουν κουνέλι..και έφριξα...και από τότε..και βάση άλλων ερευνών έχει αποδειχθεί ότι τα άμοιρα τα ζωάκια το αισθάνονται και το νιώθουν όταν κάποιος πηγαίνει να τα σκοτώσει,να τους αφαιρέσει τη ζωή..και νομίζω καταλαβαίνει πως επιδρά αυτό το συναίσθημα επάνω τους...και κάπου δεν ξέρω...πρωσοπικά φρίτω με την ιδέα ότι οι άνθρωποι τρώνε σφαγμένα ζώα,συκώτια και έντερα το Πάσχα....φρίκη...με αηδιάζει αυτή η σκέψη...έχω άδικο;;;.Αθανασία.

vagnes είπε...

Το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο πως γινεται ν' αλλαξει;
Ενας αδιακοπος ρυθμος επιβιωσης ή αλληλοεξοντωσης αν θες, καπου βλαπτει, καπου ωφελει, καπου διορθωνει, καπου προλαμβανει, καπου οδηγει το μελλον, καπου δεν γνωριζουμε τι κανει, καπου μας μπερδευει, καπου μας αγριευει.
Ειναι σκληρη αραγε η ζωη και δυσκολη η χαρα μας;

Alkmini είπε...

λικερακι εχεις απολυτο δικιο. ας φανταστουμε ολοι να εχουμε το μικρο αρνακι η κατσικακι μπροστα μας , να το σφαξουμε, να το γδαρουμε, να το τεμαχισουμε, να το ψησουμε και μετα να το φαμε.
Θα το καναμε? εγω για μενα λεω ΟΧΙ.

Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχεις.

prasino liker είπε...

Constantine
--------------
Ειναι απιστευτη η τρυφεροτητα που εισπρατεις απο τα ζωα.
Καταλαβαινουν και αισθανονται .Ειναι ψυχες πολλες φορες ανωτερες απο τους ανθρωπους.


Ζero
----------
Αν εχω δικιο η οχι δεν το ξερω.Ομως με θλιβει ο ανισος αγωνας μεταξυ ανθρωπων και ζωων.Υπουλος απο την πλευρα μας.

prasino liker είπε...

Caesar
------------
Πολυ ενδιαφερον το κειμενο στο www.iospress.gr.Δυστυχως ετσι ειναι.Ξερεις με στεναχωρει απιστευτα οταν ο ανθρωπος χρησιμοποιει δολιους τροπους για να αποκτησει και να σκοτωσει το θυμα.Οταν για να πιασεις ενα χταποδι ,βαζεις γαλαζοπετρα στις φωλιες τους ειναι ατιμο.Καταστρεφεις εκεινη την περιοχη για πανω απο πεντε χρονια.Οταν βλεπεις ολη αυτη την δυστυχια στα ταλαιπωρα ζωα που οδηγουνται στην σφαγη .Οταν βλεπεις σκελετωμενα σκυλια να ζουν μεσα σε βαρελια απο την μια πλευρα και την αλλη του δρομου για να προστατευουν τα κοπαδια ,τα οποια τρεφονται με ωμο κρεας μια φορα την εβδομαδα ,πινουν νερο μια φορα ττην εβδομαδα δεμενα με αλυσιδες στον ηλιο η παγωνια ειναι φρικη.Δυστυχως αυτο συμβαινει στα χωρια και οχι μονο του νομου των Χανιων.Ειναι τα λεγομενα σκυλια των βαρελιων.Τιποτα δεν μπορουμε να κανουμε.Παρολες τις διαμαρτυριες κτλ κτλ.

prasino liker είπε...

Κaveire
------------
Φοβισμενοι και εγκαταλελειμενοι στα χερια αδιστακτων δολοφονων.


Ιφιγενεια
------------
Ας προστατευσουμε οσο μπορουμε ολες αυτες τις ψυχες.

prasino liker είπε...

Γλυκεια Αθανασια
--------------------
Συμφωνω μαζι σου .Εχω να φαω οτιδηποτε ειναι ζωντανο ,πανω απο 25 χρονια.Δεν μου λειπει,δεν εχω προβλημα υγειας και νιωθω οτι κατι προσφερω σε αυτες τις ψυχες.Δεν με ενδιαφερει η γνωμη των τριγυρων.Ξερεις πιο ειναι το τραγελαφικο;Τρωνε το καημενο το ζωο αφου το εχουν σουβλισει,χορευουν τριγυρω απο την σουβλα και μετα πινουν και σοδα η κοκα κολα να χωνεψουν .Αθανασια δεν νομιζω οτι θα αλλαξει τιποτα, οσο και να προσπαθουμε να πεισουμε ολους αυτους.
Καλο σου βραδυ.

prasino liker είπε...

Vagnes
-------------
Tα ζωα μεταξυ τους ,στον αγωνα επιβιωσης ειναι πιο τιμια.Εμεις ειμαστε οι καταστροφεις.
Δυστυχως η διατηρηση της παραδοσης ,συνεπαγεται τη διαρκη θυσια των αμοιρων ζωων.


Αλικη
-----------
Ετσι ειναι.Καθε τετοια εποχη λαμβανει χωρα μια μαζικη γενοκτονια.

ILive2LoveMe είπε...

Δίκιο έχεις καλό μου λικεράκι... αλλά ποιος ακούει! Δεν αρνούμαι ότι τρώω κρέας, μπράβο σου που έχεις καταφέρει και απέχεις από αυτό! Δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι και το αγαπημένο μου φαγητό. Καλά θα ήταν όλοι να προσπαθούσαμε για πολλά πράγματα. Εύχομαι ο κόσμος να αφυπνιστεί... αλλά δεν το βλέπω εύκολο , δυστυχώς.
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Kαλημέρα, καλή μεγάλη εβδομάδα!

NdN είπε...

Λικερακι καλημέρα!

Δυστυχώς εγώ ανήκω στην αντίπερα όχθη. Δεν είναι πως δεν αγαπάω τα ζώα, αλλά η διατροφή μου βασίζεται στο κρέας και δεν σου κρύβω ότι θα λοιμοκτονήσω αν το κόψω. Οσπρια και μαγειρεμένα λαχανικά τρώω ελάχιστα και γενικά η διατροφή μου βασίζεται σε κρέας, μακαρόνια, πατάτες και αβγά! Την μελέτη που αναφέρει η Αθανασία δεν την έχω υπόψη μου, αλλά σίγουρα το κρέας είναι δυναμωτικό. Δεν έχω γνωρίσει πολλούς χορτοφάγους, παρα μόνο θυμάμαι πως σε ένα business lunch δεν είχαν προβλέψει πιάτο για χορτοφάγους (πράγμα παράξενο μια και οι Αγγλοι είναι ιδιαίτερα πρσεκτικοί σε τέτοια θέματα) και ο manager που είχε κανονίσει το γεύμα ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν μία κοπελιά του είπε ότι θα φάει μόνο σαλάτα γιατί δεν υπήρχε πιάτο με λαχανικά.

Καλό Πάσχα και καλά να περάσεις! Εξάλλου σημασία έχει η όλη ατμόσφαιρα του Πασχαλινού γεύματος και όχι το τι φαγητό θα υπάρχει.

Υ.Γ. Πάντως θα αστειευτώ και θα σου πω πως πρωτη φορά συναντώ Χανιώτισσα που δεν τρώει το περίφημο κοκκινιστό κουνέλι! Θα μας φιλέψεις καλτσούνια! :)

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

katalavainw alla h fysh den einai ypokeimeno.
den lypatai.
oyte exei skopous.den exei thesmous kai dikaio.
kathe stoixeio ths zei apo ton thanato allwn.
mia anatanomh energeias einai.

me thn diki sou logikh den tha eprepe na trwme tipota.

einai ena adieksodo kai pigazei apo kapoies mperdemenes eyaisthisies.

zero είπε...

Εχει να κανει με τον βαθμο εξελιξης του ειδους μας, αγαπητη μου.
Ακομα βρισκομαστε στο σταδιο των σπηλαιων.
Εχουμε δρομο ακομα για να μαθουμε να μην σκοτωνουμε.

prasino liker είπε...

Ilive 2loveme
---------------
Καλη εβδομαδασου ευχομαι και ας προσπαθησουμε.


Τερας της Μαθησης
-------------------
Και απο εμενα πολλες ευχες.Να περασεις ομορφα.

prasino liker είπε...

Ndn
--------
Φανταζομαι ποση χαρα θα εχεις που θα βρεθεις στην πατριδα.Δεν θελω λοιπον να σου χαλασω την διαθεση ,λεγοντας οτι τα ζωα διαισθανονται τον θανατο και εκρειουν μια ορμονη σκετη δηλητηριο για τον οργανισμο.Εχει δικιο η Αθανασια .Αυτα θα τα συζητησουμε καποια αλλη φορα .Τωρα απολαυσε τις διακοπες σου .Να χαιρεσαι και να περνας ομορφα με ολους αυτους που αγαπας.
Οσο για τα καλιτσουνια ,πριν λιγο τα τελειωσαμε .Η μητερα αρχηγος ,η αδελφη μου και εγω βοηθοι.Που ξερεις ,μπορει καποια στιγμη να λαβεις ενα πακετο με κουνελακι που σου αρεσει και καλιτσουνια.Φυσικα θα το μαγειρεψει η μητερα.
Καλο ταξιδι λοιπον.

prasino liker είπε...

Δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα
--------------------------------------
Και ομως η φυση λυπαται.Δεν εχεις προσεξει πως τα αγριολουλουδα γινονται ολο και πιο σπανια καθε χρονο;Iσως τα εχουν συμβουλεψει οι σοφοι τους να αναχωρησουν μεχρι να γινει ο ανθρωπος πιο ανθρωπινος.Η φυση εχει τους κανονες της και τους εφαρμοζει.Εμεις οι ανθρωποι ειναι που τους παραβιαζουμε υπουλα.Αυτο ειναι που με ενοχλει.Ειναι ενας ανισος αγωνας.Ναι, λυπαμαι να βλεπω ενα ζωο να πεθαινει βασανισμενο.Το λιγοτερο που μπορω να κανω, περα απο την οποιαδηποτε προσπαθεια προστασιας ειναι να απεχω απο αυτη την θλιβερη ιεροτελεστια.

prasino liker είπε...

Ζero
-------------
Εχομε τοσα και τοσα πετυχει.Μονο λιγο σεβασμο ας δειξουμε σε αυτες τις ψυχες.Το επιπεδο μας δεν εχει ξεπερασει και πολυ εκεινο του θηριου.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Δεν τρώω κρέας(ίσως σπανιότατα) και σίγουρα όχι αρνάκια.Στενοχωρήθηκα πολύ καθώς τα σκέφτηκα να θυσιάζονται για τα στομάχια μας...
Να μπορούσα να σώσω μερικά!

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

katalavainw ti les.\alla den einai etsi akrivws.

den yparxei diaxwrismos antropou fyshs.
δεν υπαρχει κατι που να μην ειναι φυση.

με πιο σκεπτικο ο ανθρωπος ειναι "πρεπον" να "υπακουσει" και να σεβαστει τους νομους της φυσης,απο την στιγμη που ο ιδιος ειναι φυση;